Üyelik

Çakra Yoga Nedir?
Yin Yoga Nedir?
Power Yoga Nedir?
Her Seviye Hatha Yoga Nedir?
Yoga Orta-İleri Seviye Nedir?
Yoga 1 Nedir?
Yoga Başlangıç Nedir?

Sıkça Sorulan Sorular

Yoga matımı kendim mi getiriyorum?

Stüdyomuzda mat, blok, yoga kemeri, zafu gibi ekipmanlarımız var. Tercihiniz kendi yoga matınızı sermek olursa yine getirebilir, ya da stüdyomuz ekipmanlarını kullanabilirsiniz.

Yoga yaparken ne giymeliyim, ne yemeliyim, nasıl davranmalıyım?

Yoga, yalın ayakla, rahat bir spor kıyafetiyle yapılır. Yoga yapmadan önce içki ya da benzeri maddeleri almamanız önerilir. Öncesinde ağır bir yemek yememek ya da çok aç olmamak da önemlidir. Tüm yoga pratikleri, sessiz, meditatif ve içsel bir deneyimdir; konuşma hakkı eğitmene aittir. Ve tüm bu kurallar bütünü sadece senin için. Yoga pratiğinden en yüksek verimi alman ve en önemlisi keyifle yoga yolculuğuna devam etmen için.

Başlangıç seviyesinde olan tüm derslere girebiliyor muyum? Yoksa belirli bir uzman ve grupla başlayıp aynı ekiple mi ilerlemeliyim?

Başlangıçta eğitmenin sizi, pratiğinizi ve bedeninizi gözlemleyebilmesini ve tanımasını önemsiyoruz. Bu sebeple özellikle başlangıç seviye derslerinde aynı eğitmen ve grupla devam etmeniz için kapalı grup sistemimiz devam ediyor.

Haftada kaç gün yoga yapmalıyım?

Yoga yalnızca matın üzerinde yaptığımız duruşları içeren bir spor türü değil. Hayatımızın her noktasında ilerleyen pratiğimizle birlikte yogayı pratik etmeye çalışıyoruz. Başlangıçta stüdyodaki yoga derslerine de bedeninizin çağrısına kulak vererek, haftada iki-üç kez katılım sağlayarak gelişim sağlayabilirsiniz.

Hangi derslere gelmeliyim?

Yogaya yeni başlayanlar, bedensel farkındalığa yönelen yoga başlangıç pratikleriyle yogaya giriş yapıyor. Devamlılığa bağlı olarak yaklaşık üç aydan itibaren Yoga 1, altı aydan sonra Yoga Orta-İleri pratikleri ile yoga deneyiminiz daha da artıyor.

DevA Yoga programları ne şekilde ilerliyor?

DevA’ya kayıt esnasında seviyenize ve uygun zamanınıza göre kapalı grup pratiklerinden birini seçiyorsunuz. Bu gruplarda kendi seviyenizdeki bireylerle birlikte haftada 2 gün bir araya gelerek gelişiminizi sürdürmenizi hedefliyoruz. Paket dahilinde, isteğinize bağlı olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yer alan pratiklere de dilediğiniz kadar katılım sağlayabilirsiniz.

Daha önce hiç yoga yapmadım. Başlangıç seanslarınız bana uygun mu?

Evet, uygun.

Seanslara misafir getirebilir miyiz?

Pratiklere ücretsiz olarak misafir getirme uygulamamız bulunmuyor. Ancak elbette misafiriniz için tek seans ücreti ödeyerek giriş yapabilirsiniz.

Fiziksel rahatsızlığım var (boyun-bel fıtığı, kaza vs.) doktorum yoga yapmamı tavsiye etti, hangi pratiklere katılabilirim?

Yoga Başlangıç, Yin Yoga pratiklerine katılabilirsiniz.Rahatsızlığınızı dersine katılacağınız eğitmen ile paylaşmanız, pratik boyunca sizi bu anlamda gözetebilmesine katkı sağlayacaktır.

Ücretsiz deneme seansınız var mı?

Hayır, yok. Tek ders ücreti ödeyerek giriş yapabilirsiniz.

Hamileyim, kaçıncı haftadan sonra yoga pratiklerine katılabilirim?

Hamile yogası için doktorunuzun uygunluk vermesi halinde 12. haftadan itibaren birebir dersler için stüdyomuzla iletişime geçebilirsiniz. Hamile yogası için grup dersimiz yoktur.

Pratik öncesi yemek yiyebilir miyim?

Gelmeden 1.5 - 2 saat önce yemek yemiş olmanızı öneriyoruz.

İngilizce pratik var mı?

Belirtmeniz durumunda Türkçe ve İngilizce olarak akış yapılabilecek pratiklere yönlendirmeniz sağlanır.

Uzun yıllardır fitness yapıyorum/pilates uzmanıyım. Yoga başlangıç ile başlamasam olur mu?

Başlangıç seanslarında yoga duruşlarının Sanskritçe isimleri, temel hizalanma kuralları, nefes ve meditasyon teknikleri paylaşılmaktadır. Bu sebeple fiziksel kondisyonunuz iyi olsa dahi, daha önce yoga yapmadıysanız, yoga başlangıç ile başlamanızı tavsiye ediyoruz.

Pratiğe gelirken ne giymeliyim?

Spor yaparken giydiğiniz rahat kıyafetleri tercih etmenizi öneriyoruz. Yogayı çıplak ayak yaptığımız için spor ayakkabıya ihtiyacınız yok.

Soyunma odası, duş, otopark alanı var mı?

İki ayrı soyunma odası mevcut olup her birinde 1’er adet duş bulunmaktadır. Çarşamba günleri hariç stüdyomuzun önündeki park alanını kullanabilirsiniz.

Yoga seansları belirli bir cinsiyet grubuna mı hitap ediyor?

Hayır, yoga seanslarımız herkese açıktır. Tüm cinsiyet kimliklerine ve yönelimlere saygılı bir ortamda karma bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Amacımız, her bireyin kendini rahat ve kabul edilmiş hissettiği bir alan yaratmaktır.

Pratiklerin süresi ne kadar?

Yoga pratikleri 60 dk, meditasyon pratikleri ise 45 dk sürüyor.

Katılımcılarımız Ne Diyor?

DevA, benim açımdan uzun zamandır aradığım, hasretini çektiğim bir yoga evi oldu. Uzun yıllardır pratik yapan biri olarak hala öğrenmeye ve gelişmeye ihtiyacımın olduğu ama bunu kendimi en güvende hissettiğim yerde gerçekleştirmek istediğim bir alan sundu bana. Sıcacık bir ortamda yoganın hem bedensel hem de spiritüel yanını keşfetmek isterseniz başvuracağınız adres belli. Hayatımdaki bir boşluğu doldurduğun için teşekkürler DevA ve Duygu Hocam...
Deniz N.
Dürüst olmak gerekirse, yogaya bakış açım yıllardır çok daha basit bir olgudaydı. Ancak Duygu Hocam ile karşılaşmam beni resmen bu stüdyoya çağırdı. Haftasonu derslerine bile koşarak geldiğim sıcacık bir ev burası. 1 gün bile keyifsiz gelmediğim, aylardır birlikte geliştiğimiz, engin deneyimlere kapı açan, çok kıymetli bizlere harika bir derde DevA :) Mattaki güçlü duruşumuz ile hayattaki duruşumuzda, daha da güçlenmeye..
Nazlıcan Ö.
WhatsApp Destek Hattı

Çakra Yoga Nedir?

Çakra yoga derslerinde, diğer pratiklerden ayrı olarak odağımızı yalnızca tek çakra üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Teorik anlatımla başlayan ve 1 saat 15 dakika süren bu pratiklerde, hem çakralara dair bilgi hem de fiziksel bir deneyimle enerji kanalları üzerinden dengelenme sağlamayı amaçlıyoruz. Çakra yoga derslerimiz tüm seviye üyelerimizin katılımına açıktır.


Yin Yoga Nedir?

Derin bağ dokularını hedefleyen yavaş tempolu ve meditatif bir yoga türüdür. Genellikle yerde pozlar yapılır ve pozlarda uzun süre kalınır. Diğer yoga türlerine göre daha az fiziksel çaba gerektirir. Kasları gevşeterek ve yer çekimine teslim olarak minimum hareketle yapılır. Vücut yavaşça açılır ve derin esneklik kazanılmasına yardımcı olur. Yin yoga sadece fiziksel değil aynı zamanda zihinsel bir pratiğe de odaklanır. Sabrı geliştirmek ve farkındalığı artırmak ön plandadır.


Power Yoga Nedir?

Power Yoga, adından da anlaşılacağı gibi fiziksel güç ve dayanıklılığı geliştirmek için tasarlanmış yoğun bir yoga stilidir. Sürekli hareket kalp atış hızını artırır ve bir tür kardiyo egzersizi sağlar. Aynı zamanda vücudun her bölgesini çalıştıran hareketler içerdiği için dayanıklılığı artırır. Zorlu pozlar ve akıcı geçişler sırasında odaklanma ve nefes kontrolü büyük önem taşır.Bu sayede, zihinsel berraklık ve konsantrasyon artar. Zihinsel odaklanma ve disiplin geliştirmek isteyenler için ideal bir pratik sunar.

Diğer yoga türlerine kıyasla zorluk seviyesi daha yüksektir.


Her Seviye Hatha Yoga Nedir?

Farklı deneyim seviyelerine sahip kişilerin katılabileceği şekilde tasarlanmış derslerdir. Her seviyede, yani başlangıçtan ileri düzeye kadar herkesin katılabileceği pozlar, poz varyasyonları ve akışlar sunulur. Böylece herkes kendi seviyesinde pratik yapabilir ve ilerleyebilir.


Yoga Orta-İleri Seviye Nedir?

Yoga pratiğinde belirli bir deneyime sahip olanlar için tasarlanmış derslerdir. Bu derslerde daha karmaşık pozlar, derinlemesine hizalanma çalışmaları ve gelişmiş nefes teknikleri üzerinde durulur. Dersler daha hızlı bir tempoda ilerleyebilir ve katılımcılardan daha fazla güç, esneklik ve denge kullanmaları beklenir. Baş üstü duruşlar ve ileri seviye arkaya eğilme pozları gibi daha zorlu asanalar da bu seviyede öğretilir.


Yoga 1 Nedir?

Yoga 1 seviye dersleri başlangıç seviyesinden bir adım daha ileri düzeyde olan derslerdir. Katılımcılar burada temel yoga pozlarına aşina oldukları için, bu pozların varyasyonlarına ve daha karmaşık pozlara odaklanırlar. Derslerde denge, esneklik ve güç geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılır. Ayrıca nefes teknikleri ve basit meditasyon uygulamaları da ders programına dahil edilir.


Yoga Başlangıç Nedir?

Yogaya yeni başlayanlar için tasarlanmış derslerdir. Bu derslerde temel yoga pozlarıi nefes teknikleri ve temel hizalanma prensipleri öğretilir. Katılımcılar, yoga pratiğinin temellerini öğrenerek bedenlerini ve zihinlerini nasıl bir araya getirebileceklerini keşfederler. Dersler genellikle yavaş tempoludur ve katılımcıların pozlara güvenle girebilmesi için ayrıntılı yönlendirmeler içerir. Böylece katılımcılar, yogaya sağlam bir başlangıç yapabilirler.